Αρχείο όλων των Νέων

Περισσότερα Νέα
 
2018-12-02

Επίσκεψη μαθητών στην εταιρία ΒΕΤΑ CAE SYSTEMS

Υπ. Καθηγητές: Ι.Λιαρής, Κ.Παρασκευόπουλος

Μαθητές και μαθήτριες της B' Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν την εταιρία λογισμικού "BETA CAE Systems AE" με έδρα το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης. Η εταιρία αποτελεί μία εταιρία υπόδειγμα για τα ελληνικά δεδομένα αφού μετά από περίπου 18 χρόνια λειτουργίας, το λογισμικό προσομοίωσης της χρησιμοποιείται στους περισσότερους κολοσσούς παγκοσμίως, σε κλάδους όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η ναυπηγική και η αεροναυπηγική βιομηχανία.

Τους μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Παναγιώτης Κουβράκης, ο οποίος τους ενημέρωσε διεξοδικά σχετικά με την ιστορία και τις δραστηριότητες της εταιρίας, αλλά και για το προσωπικό που στελεχώνει την εταιρία του.

Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την μοναδική ευκαιρία, να διεξάγουν ανοιχτή συζήτηση με προγραμματιστές και μηχανικούς, εργαζόμενους στην εταιρία, όπου έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με τις λειτουργίες και τη χρησιμότητα του λογισμικού που παράγεται, αλλά και με τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους. Τέλος οι μαθητές γευμάτισαν μαζί με τους εργαζομένους στο εστιατόριο της εταιρίας.


Επίσκεψη μαθητών στην εταιρία ΒΕΤΑ CAE SYSTEMS