Αρχείο όλων των Νέων

Περισσότερα Νέα
 
2013-04-05

Βροντερό παρόν στην 5η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα 2013

Υπ. Καθηγητές: Φώτιος Καραγιώργος, Γεώργιος Ράμμος

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης από τις 27 έως και 31 Μαρτίου 2013 ανέπτυξε ένα φάσμα παράλληλων δραστηριοτήτων στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» της HELEXPO Θεσσαλονίκης υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας – Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, με υπεύθυνους τους καθηγητές Μαθηματικών κο Φώτιο Καραγιώργο και κο Γεώργιο Ράμμο.

5η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα

Καταρχήν, επιλεγμένα τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου, επισκέπτονταν καθημερινά το περίπτερο 8 της Δ.Ε.Θ. για ξενάγηση στο Μουσείο Ηρακλειδών, συμμετοχή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, ενασχόληση με Μαθηματικά Σχέδια και Παιχνίδια Ευφυΐας του τμήματος Μαθηματικών Α.Π.Θ. και περιήγηση στις εκθέσεις βιβλίων και ζωγραφικής

Την ημέρα Τετάρτη 27/3/13, το σχολείο μας και συγκεκριμένα ομάδα μαθητών του τμήματος Γ1 Γυμνασίου, παρουσίασε τη διαθεματική εργασία με θέμα «Η Χρυσή Τομή» αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια και τα θερμά συγχαρητήρια από τους υπεύθυνους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής της Ε.Μ.Ε.

5η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα

5η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα

Το Σάββατο 30/3/13 δόθηκε αποκλειστική συνέντευξη στο European School Radio, από τον εισηγητή της διαθεματικής εργασίας κο Φώτιο Καραγιώργο, με απ' ευθείας μετάδοση μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 27/3/13 καθώς και το απόγευμα του Σαββάτου 30/3/13 πραγματοποιήθηκαν με ισχυρή παρουσία του Ελληνικού Κολλεγίου, η τελετή βράβευσης των μαθητών Ε' και ΣΤ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων που διακρίθηκαν στην Β΄ φάση του Μαθηματικού Διαγωνισμού «Ο Μικρός Ευκλείδης» και η τελετή βράβευσης των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» το σχολικό έτος 2011–2012.

Καθ' όλη τη διάρκεια της Μαθηματικής Εβδομάδας το σχολείο μας κατείχε ειδικό χώρο στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για τη σύγχρονη μάθηση, τις νέες τεχνολογίες, παρέχοντας συγχρόνως εκπαιδευτικό υλικό σε σχολεία της Θεσσαλονίκης αλλά και γειτονικών νομών που επισκέφτηκαν την Έκθεση.

Αποκορύφωμα έμπνευσης και δημιουργίας το μαθηματικό κουίζ γνώσεων που κατασκεύασε ο καθηγητής Πληροφορικής του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος, το οποίο προβαλλόταν καθημερινά από Διαδραστικό Πίνακα Τελευταίας Τεχνολογίας, συγκεντρώνοντας δεκάδες μαθητών αλλά και το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και επιστημόνων.

5η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα - Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τα πιο θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και συνεργάτες της 5ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. στην Κεντρική Μακεδονία, κο Αθανάσιο Φυλάκη.

5η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα - Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

5η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα

5η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα